topbella

06 November 2013

WELCOME BACK HAJI & HAJAH

6 November 2013... Ma dan Abah selamat kembali dari mengerjakan rukun Islam yang kelima. Alhamdulillah... Mendarat di Lapangan Terbang Sultan Mahmud, Kuala Terengganu pada jam 7.15 pagi setelah 8jam berada di dalam flight. 

Sebaik mendarat je, para jemaah tidak dibenarkan terus keluar sebaliknya perlu melalui pemeriksaan kesihatan bersama pasukan perubatan yang ditugaskan. So, agak lama juga perlu menunggu kerana mereka ramai. 
Saya bertolak dari rumah tokki dalam jam 8 pagi untuk ke Lapangan Terbang. Parking memang dah dipenuhi dengan kenderaan yang datang lebih awal. Yang menjadikan keadaan sesak adalah kerana kumpulan yang datang menjemput terlalu ramai bagi semua jemaah haji. Family saya sendiri pun dah 3bijik kereta. Bila kami sampai tu, dah mula ada jemaah yang keluar. Yeay!!! kami tak perlu nak menunggu terlalu lama kerana memang kami sengaja datang lambat pun...huhu

Around 9 pagi jemaah makin ramai mula keluar dari balai ketibaan. Bila dah nampak Ma dan Abah tu terus bergegas ke arah mereka. Semua yang datang menjemput bersalaman dengan Ma dan Abah dan kemudiannya terus bergerak pulang ke rumah tokki. 
Akhirnya...setelah 50 hari they are coming back. Alhamdulillah syukur Ya Allah kerana kau telah memberi peluang kepada mereka berdua untuk menyempurnakan ibadat haji pada kali ini. Di kesempatan ini juga ingin saya rakamkan penghargaan kepada tokki dan tok, ayah cik dan mok cik serta cik za dan p.cik zue diatas penginapan serta makan minum kami sepanjang tempoh Ma dan Abah di Mekah. Saya dan adik bergilir-gilir menginap di rumah mereka dan yang pasti paling lama di rumah Cik Za. Once again...Thanks so muchhhh!!!

0 comments:

My Photo
Affieza
A daughter, a sister & a degree holder in Bachelor of Counseling (Hons.)..above all, a Muslim.. :)
View my complete profile