topbella

22 February 2016

HAPPY ANNIVERSARY SWEET 30TH...

Assalamualaikum...

Sempena ulangtahun perkahwinan Abah dan Mama tahun ini...saya kongsikan doa ini...


DOA ULANG TAHUN PERKAHWINAN

Ya Allah, aku bersyukur kepada Mu yang telah memanjangkan jodoh ku bersama suami ku sehingga kesaat ini. Kekalkan lah nikmat Mu ini keatas kami dan jadikan lah kami berdua suami isteri di dunia dan di akhirat.

Ya Allah, Andai Kau berkenan, limpahkanlah rasa cinta kepada kami, yang Kau jadikan pengikat rindu Rasulullah dan Khadijah Al Qubro, yang Kau jadikan mata air kasih sayang Ali bin Abi Thalib dan Fatimah Az Zahra dan yang Kau jadikan penghias keluarga Nabi-Mu yang suci.

Ya Allah, andai semua itu tak layak bagi kami, Maka cukupkanlah permohonan kami dengan redha-Mu. Jadikanlah kami suami dan istri yang saling mencintai di kala dekat, saling menjaga kehormatan dikala jauh, saling menghibur dikala duka, saling mengingatkan dikala bahagia, saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan serta saling menyempurnakan dalam peribadatan.

Ya Allah, sempurnakanlah kebahagiaan kami dengan menjadikan perkawinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu.

Ya Allah…indahkanlah rumah kami dengan kalimah-kalimah-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma’-Mu. Penuhi kami dengan amal shaleh yang Engkau ridhai. Jadikan mereka Yaa…Allah teladan yang baik bagi manusia.

Ya Allah…damaikanlah pertengkaran di antara kami, pertautkan hati kami, dan tunjukkan kepada kami jalan-jalan keselamatan. Selamatkan kami dari kegelapan kepada cahaya. Jauhkan kami dari keburuk yang tampak dan tersembunyi.

Ya Allah…berkatilah pendengaran kami, penglihatan kami, hati kami, keturunan kami dan ampunilah kami. Jadikanlah kami termasuk golongan orang-orang mukmin.

( credit :- shukom.com )
Alhamdulillah...terima kasih Allah untuk 30 tahun perjalanan perkahwinan buat Mama dan Abah kami. 

Sesungguhnya kami sangat bersyukur dikurniakan ibu bapa yang sangat penyayang, penyabar dalam melayani kerenah kami bertiga yang pastinya bertentangan antara satu sama lain, sentiasa menjadi motivator dan penyokong kuat kami dalam segala aspek kehidupan. 

Moga anak-anak abah dan mama juga akan mendapat jodoh yang baik-baik dan beriman suatu hari nanti. Doa dari abah dan Mama itu mustajab kerana perkahwinan memerlukan restu sepenuhnya dari kedua ibu bapa. InshaAllah rumahtangga yang dibina akan berkekalan buat selamanya. 


'WE LOVE YOU TO THE MOON AND BACK'


Love,
Puteri Sulung
Puteri Tengah
Putera Bongsu 


0 comments:

My Photo
Affieza
A daughter, a sister & a degree holder in Bachelor of Counseling (Hons.)..above all, a Muslim.. :)
View my complete profile