topbella

09 July 2012

SHOPPING FOR RAYA...


Sedar tak sedar hari ni dah pun 19 Syaaban. Tinggal lagi 11 hari je untuk kita sebagai Umat Islam menyambut bulan Ramadhan. Puasa Ramadhan pada tahun ini jatuh pada tarikh 21 Julai 2012. Bila Ramadhan menghampiri pasti kita tidak dapat tidak perlu mengganti puasa yang telah di tinggal pada tahun lalu. Jangan buat2 lupa plk ye...hehe


 variasi beg plastik...tp hari sabtu certain tmpt xde plastik lahh


Puasa dan Raya dua benda yang saling berkaitan. Sebulan kita berpuasa dan kemudiannya sama-sama meraikan kemenangan pada hari raya. Bercakap pasal raya plk mmg kita tdk dapat lari dengan semua yang baru; baju baru, tudung baru, kasut baru dan sebagainya. Even semua benda nak baru tp selalu ingatkan diri jangan sampai membazir. 


collection tudung bawal from aJ @ Aidijuma


So, shopping's time. Mostly my parents akan make sure semua keperluan raya akan settle before ramadhan. Ini kerana ramadhan we just focus on fasting, tarawih, tadarus dan sebagainya. Tukang Jahit pun dah tutup tempahan 1 @ 2 bulan sebelum ramadhan. Dan paling tak best bila shopping di saat akhir menjelang Syawal ialah kita akan berdepan dengan situasi org yang bersesak-sesak di tempat membeli belah, kena beratur panjang untuk membuat bayaran dan nak memilih pun jadi tak best kalau org terlampau ramai. 

So, inilah hasil rembatan bagi Raya 2012 untuk family kecik saya. Settled!!!




psssttt:- berbelanjalah berpada-pada jgn sampai nafsu shopping menguasai diri...hehe 


4 comments:

hajiMete said...

vahhh.. dah ade family rupanyerr.. ehhheee

CIK TOM said...

wah dh shopping raya?? cepatnya...

aja said...

wah shopping sakan..hehe.tu ad dh tudung purple..purple aja tu kaler dia cair skit

Affieza said...

@hajiMete: family sendiri xde lg...huhu

@CIK TOM: cepat kan??? hehe

@Aja: purple gelap tu epa punyer

My Photo
Affieza
A daughter, a sister & a degree holder in Bachelor of Counseling (Hons.)..above all, a Muslim.. :)
View my complete profile