topbella

28 December 2012

BANJIR @ KG.NERANG


Disember...musim tengkujuh...dah macam sinonim ngn pantai timur. Hujan turun dgn lebatnya utk tempoh beberapa hari sehingga air sungai naik mendadak. Maka banjirlah jawabnya...huhu

Sebenarnya dah lama kampung aku ni tak dilanda banjir tp this year mmg agak teruklah coz air sampai mencecah paras leher. Tp Alhamdulillah rumah aku kat kawasan tinggi so air xsampailah mencecah ke rumah setakat jalanraya depan rumah tu je lah. 
- masa ni air baru tengah naik - 

Banjir kali ni aku di KL so tak merasalah suasana tu. Kat rumah ada Abah ngn Ma je lah. Ni pic dari sepupu aku yg kirimkan. Nak main banjir jgk...huhu. Rindu...last main banjir waktu zmn sekolah dulu pastu mmg air xnaiklah sampai macam tahun ni. 
- Ayah Chik ngn Atiq tolong angkt brg jiran dpn umah -

Jiran depan umah pun tumpang simpan barang kt umah kitaorg. Rumah2 kt depan semua ditenggelami air. Harapnya air akan surut dlm masa yg terdekat ni dan bolehlah diorang operasi bersih rumah pula. 

2 comments:

miss aja said...

hahah. gambo dp twitter aja tu gambo banjir jgk

Affieza said...

@miss aja: hehe...thanks for all the pics

My Photo
Affieza
A daughter, a sister & a degree holder in Bachelor of Counseling (Hons.)..above all, a Muslim.. :)
View my complete profile