topbella

25 October 2010

SEDIH NI.....

Mood ketika entry di taip : S.E.D.I.H

Apa kena lh ngn tajuk entry ni agknya yer...hmmm ntah lh I can't describe what situation I'm rite now
.

Sape yg selalu follow baca kt sini mmg tau blog ni mmg senantiasa happy2..ceria2..colourful, pic2 pn gembira jer kn tp hari ini buat pertama kali nyer aku ingin mengubah mood menjadi mood yg agk emotional. Sesape yg agk sng dpt simptom emotional tu.. sila sediakan tisu secukupnye yer...huhu
.

Pejam celik, celik pejam, pejam celik jgn tak celik2 sudah...aku kini telah berada di minggu terakhir sbg seorang student USIM. Kejap jer masa.. rasa mcm bru smlm tarikh 30 Jun 2007 berlalu. Tapi hakikatnya itulah 3tahun yg dh aku lalui di bumi Nilai ini.


Sgt sensitif dgn satu perkataan ni "AKHIR"...cam bese minggu ni merupakan minggu akhir aku berada di USIM, mengikuti kuliah2 terakhir dri pensyarah, menghadiri tutorial2 terakhir, menghabiskan cebisan masa bersama teman2 tersayang...hmmmm sedihnyer.


Semalam berlalu begitu pantas...semalam kita sama2 berkuliah di dewan kuliah, semalam kita sama2 bertutorial di bilik tutorial, semalam kita sama2 berhempas pulas menyiapkan assignment...tdo bgun, bgn tdo tp tak siap jgk smbg lg esok, semalam kita tolak-menolak utk presentation..nervous xtau nk ckp mcmana, program mgu ni, mgu dpn, bln dpn, dan mcm2 lg smpai xtau nk ckp kt org..tapi itu semua dh berlalu. Yang tinggal kini hanya bilah2 hari yg pasti akn menjanjikan detik yg tak di ingini P.E.R.P.I.S.A.H.A.N.


Suka, duka, kita tempuhi bersama mana mungkin dpt di ulang lagi, kalau boleh sekali pun ianya takkan sama dengan yg kita pernah sama2 tempuhi. Aku melawak korang suka, korang melawak aku suka...mana mungkin dpt aku lupakan saat itu weh...toooloooonggg
.

Hari ini, dari segi fizikalnya mungkin aku mampu melemparkan senyuman untuk teman2 di sisi, tapi hakikatnya emosi aku agk terkesan mcamana aku nak menghadapi saat itu P.E.R.P.I.S.A.H.A.N.

Hari ini, esok, lusa dan seterusnya, kita akn berada di detik itu juga. Duhai teman2 ku, korang sedar tak ni??? Kita bergurau, berlawak, bergaduh pn minggu ni jer lg...please gunakan detik ini sebaiknya...syg korang sume sgt2. Mana mungkin 7semaster bersama, sedikit pn tak terkesan di hati korang, hrpnyer korang sedar masa untuk bersama semakin sedikit ni..


x


x

x

x


x

x

x


x


Jom kita nyanyi2 jap.....


Pertemuan kita di suatu hari,

Menitipkan ukhwah yg sejati,
Bersyukur ku kehadrat Ilahi,
Di atas jalinan yg suci.

Namun kini, namun kini,
PERPISAHAN yg terjadi.......


Ok..ok..dah2 nanti tak pasal2 kena tambah tisu lg ni. Sape tau lagu ni korang sambung sendiri lh ye...hehe

Cukup dulu setakat ni...xtau nk ckp camne lg ni...sed
ih sgt tp detik itu semakin hampir. I will miss u forever and ever my lovely frenz.




psssttt:- sedih2 gk tp assignment byk lg nk kena submitt ni, off to KL tomorrow settle down
interview part 4 subject Moral Rehabilitation Counseling.

6 comments:

Tomato Gurl's Life said...

sabar yunk..setiap pertemuan tue pasti ada perpisahannya..good luck!

Affieza said...

Of course my dear..but still sad to face with that day...huhu

Amy Syaquena said...

salam..

sabar ye setiap pertemuan pasti ada perpisahan, banyakan bersabar n good luck ok.

jemput ke sinar raudah ye

Affieza said...

Wslm...thanks 4 the wish..

Tomato Gurl's Life said...

insyaallah u will pass it through..dun worry n sad k ;)

Affieza said...

Thanx Cik Tom...

My Photo
Affieza
A daughter, a sister & a degree holder in Bachelor of Counseling (Hons.)..above all, a Muslim.. :)
View my complete profile