topbella

04 December 2010

I'M LOVIN' IT


Masa untuk menyiapkan projek akhir tinggal lagi seminggu je...so saya dan rakan-rakan terpaksa berhempas pulas, bersengkang mata, kurangkan tido untuk menyiapkan tugasan ini. Apa yang menariknya hari ini, kitaorang decide nak tukar mood untuk buat kerja2 kt McD. Kalau sebelum ni buat kat kmpus or library, tapi pertukaran enviroment diperlukan bagi menghilangkan segala macam perasaan boring, mengantuk dan malas...huhu...


Jom layan SPSS@McD...


Date: 4 Disember 2010
Time: 10am - 3pm
Location: Mc Donald Bandar Baru Nilai



Aroma bau-bauan ditambahkan lagi ngan gambar2 makanan dipersekitaran kitaorang mengundang perut yang lapar. Maklumlah awal pagi lagi kitaorang dah terpacak depan McD, breakfast pun tak sempat nak jamah lagi. Apalagi sebelum bermulanya sesi ber "SPSS" ni kitaorang pun layanlah menu2 yg kat dalam gambar tu. Bak kata pepatah "Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati"...hehe...Tersangatlah suka kan kalau perut dah kenyang klu tak monyok jer mukanyer...tp jgn smpai tak larat nak buka mata dah almaklumlah pagi masih muda...haha. Maka bermulalah kerja2 kitaorang dgn segala bagai data dilingkari wayar2 laptop sana-sini.


Ketekunan ber "SPSS" menyebabkan kitaorang tak terasa jam dah menginjak ke pukul 1.30pm. Apalagi intai2 kt dlm Mcd, screen menu makanan yg breakfast dah bertukar ke Mc Value Lunch. So, apalagi, tentulah perut minta diisi untuk sesi tengahari plk...hmm McD lagilah nampaknya coz kitaorang xbalik lg. So, pergilah order utk lunch plk. Dah ala-ala Mat Salleh plk pagi petang duk sumbat ngan fast food mcm ni. Agaknya perut pun terkejut apa kes ngan tuan dia ni pagi petang duk makan Mcd, dah tak ingat nasi ke?? Seriously, mmg saya tak pernah lagi buat kerja2 mcmni, klu nk mkn pn just jarang2 jer. Sebenarnya tak bagus untuk kesihatan benda2 macam ni, jadi jgnlah contohi yer...Pesanan penaja: Amalkan pemakanan sihat dan seimbang...hehe..




Inilah wajah2 ceria di pagi hari menghiasi Mcd ngan segala bagai kertas dan laptop2. Time ni semua dah smpai chapter 4 kecuali si Fahrizal yang bertindak sbg "Professor SPSS" untuk ajar mana2 yg tak tau coz dia dah siap awal lagi, so sukalah sbb tinggal satu chapter jer lagi yg perlu dibereskan.Tak sia2 duk McD dari pagi smpai ke petang . Korang ade pengalaman tak buat discussion or assignment kt McD mcm kitaorang, jomlah share2...hehe..

8 comments:

Nadiah Sidek said...

ni melantak ke siapkan projek ni? hehe..

kakyong said...

amboi.. kan main lagi? sesekala best juga bertukar suasana...
betul ke makanan McD tak sihat..?

kalo ikutkan menu diet McD ni depa jaga tau cara masakan.. at proper heat/suhu..

compare dgn u makan ikan/ayam goreng kedai.. (which minyaknya kerap kali diguna sampai hitam).. lagi byk fatty nya dr yg ade pada kentang goreng @ burger McD... ;)

cuma jgn le hari2 melantak McD... sure akan sampai kesannya dlm tempoh yg singkat...

deena farhana said...

waaaa...cedapnye mkn...

nice blog afieza:)

deena nk kawan boleh?? hee

Pencacai Alim said...

dasyat tul :)

Tomato Gurl's Life said...

hehe...study kat mcD..mmg hebat..tp x asyik terasa lapar ke??huhu..

MOHD FAHRIZAL ASMY MOHD ALI said...

professor SPSS (amin....)tp cam hebat sgt bunyinye tu..huuhu

Affieza said...

K.Nadiah: Dua2...hihi

K.Yong: Maksud tak sihat kat sini...kalau selalu sangat makan tak bagus utk kesihatan.

Deena: Salam ukhwah...

Affieza said...

Cik Tom: Terasa gk, lagi2 tgk org ramai duk mkn2...hihi

Pencacai Alim: Huhu..dahsyat ke???

Fahrizal: Alahai malu2 lah plk...btw thanks coz sudi ajar kitaorg

My Photo
Affieza
A daughter, a sister & a degree holder in Bachelor of Counseling (Hons.)..above all, a Muslim.. :)
View my complete profile