topbella

18 February 2013

FAMILY VACATION KE BANDUNG (LAST DAY)



...sambungan...

Yeayyyyy...nak balik dah!!! Jam 4pagi memasing dah bangun. Menunggu giliran utk mandi dan solat subuh. Kami akn bertolak ke airport jam 5.30 pagi. Final checking before left the room. Settle all the things, kami ke receptionist utk urusan check out. Pak Supir juga sudah sedia menunngu di pintu depan hotel spt yg dijanjikan pada malamnya. Serahkan kunci kemudian masukkan beg dan segala brgn ke bonet, mana yg xmuat kami ltk di kaki masing2. Sah2 xmuat coz shopping xigt dunia....hahaha..tp puas hatiiiiiiiiiii.
Sebelum melangkah keluar aku amik gmbr view from lobby hotel sbg kngn. Tiba2 org yg jaga kt receptionist tu request 'bisa saya amikkan gambarnya'...hmmm senyum je lah... pastu pass kamera dkt dia. Yg lain2 dah ke kereta aku je stay lg kat situ dgn kameraku. 
Di depan lobby hotel jam 5.30 pagi. 4hari 3 malam di sini, so far kami berpuas hati dgn perkhidmatan yg diberikan. Thanks Orange Home's. 
Selesai semua urusan dgn pihak hotel, kami bertolak ke airport. Suasana dinihari yg sejuk dan menyamankan.  Dapat melihat panorama waktu pagi di Bandung dari dalam kereta. 

Sampai di airport, Abah dan Effa ke kaunter utk menyelesaikan urusan check-in, kargo serta airport tax. Lama gak nak kena beratur, org ramai plk tu....kalau dtg lambat blh tertinggal flight agknya...huhu. 

Kemudian, kami bergerak utk ke Departure Hall. Flight kami jam 8.30 pagi (waktu Bandung). Ada masa 1jam lagi, kami masuk ke Balai Berlepas dan ke kafe utk breakfast. Kami breakfast dkt 'Crown'. Lokasinya betul2 dkt dgn pintu utk ke flight. Dari tmpt mkn kami ni, dah blh nmpk flight turun dan naik. 
Dalam kami duk ralit kat tmpt makan ni, ada staff airport tegur dan bersembang dgn kitaorg. Dari mana, beli apa..bla...bla... ayat yg buat aku gelak, dia blh ckp macam ni 'Kalau pergi shopping bapaknya diam aja, ibu ngabiskan wang' hahaha... mmg betulkan org lelaki xlayan sgt bab2 shopping ni, perempuan kalau blh semua nak beli...huhu

15 minit sebelum berlepas, pintu pun dibuka utk berjalan ke flight. Yessss it's our boarding's time... fly to Malaysia from Bandung with all the souvenir....hehe. 
Family pic for the last before we left Bandung. Sayonara Kota Bandung....Really enjoy my quality time with family here for our vacation. 
Abah, Effa, Ma and Me (Missed: my youngest bro) 

Alhamdulillah...selamat mendarat di LCCT jam 11.35 pagi (waktu Malaysia). Kat Bandung baru jam 10.35 pagi waktu ni. 

If people ask me, Do you want to go to Bandung again??? My answer is nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

3 comments:

CIK TOM said...

seronoknya bercuti ke bandung...

Affieza said...

@CIK TOM: ha'ah seronok...rasa nk pergi lg...hihi

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


My Photo
Affieza
A daughter, a sister & a degree holder in Bachelor of Counseling (Hons.)..above all, a Muslim.. :)
View my complete profile